Over ons

Al jaren ben ik, Robert Saunders trotse eigenaar van Eye Concept Automation BV. Opgericht in het jaar 2000 samen met mijn compagnon Peter Caron. Streven naar perfectie en plezier hebben, dat is de sleutel tot mooie en succesvolle software. Dat was en is onze visie. Peter is in 2019 onverwacht overleden, maar onze gezamenlijke basis staat nog steeds.

Maatwerk leveren is geweldig
Als software engineer en techneut help ik de industrie met software en automatiseringsvraagstukken. Daarbij ga ik uitdagingen niet uit de weg en denk ik in mogelijkheden. Elke opdracht is maatwerk, dat vind ik geweldig.

Educatie zit in mijn bloed
Het samenbrengen van theorie en praktijk kan ik ontzettend goed. Mijn didactsche vaardigheden zijn groot en mijn ervaring, kennis en kunde delen met mijn klanten en studenten geeft mij energie. Naast mijn werk bij Eye Concept geef ik al jaren les aan de Rotterdam Academy (Python software development, Databases, Cyber security, Edge computing, PowerShell). Ze noemen me een hybride docent. De combinatie van zelf werken in de praktijk en lesgeven werkt motiverend. Mijn kracht om ingewikkelde dingen goed uit te kunnen leggen gebruik ik ook bij het ontwikkelen van lesmodules (zoals Python) én bij het maken van trainingen en opleidingen op maat voor mijn klanten.

Kennis delen loont
Al zo lang als ik werk ben ik groot voorstander van het delen van kennis. Techniek verandert heel snel en wordt steeds breder. Het is onmogelijk om het allemaal zelf bij te houden. Daarom ben ik onderdeel van een train de trainer constructie waarbij professionals in het veld elkaar helpen en informeren. Zo blijf ik up to date en heb ik de flexibiliteit om te schakelen en de nieuwste technieken toe te passen.

Samenwerking
Ontzettend trots ben ik op de samenwerking met onze internationale partner Actemium Fördertechnik Rheinland GmbH. Zij zijn gevestigd in Keulen en Berlijn. Samen met Actemium werken we wereldwijd aan projecten in de zware industrie. Waaronder semi-automatische grijperkranen en stacker-reclaimers. Daarnaast heb ik een professioneel netwerk van lokale experts waarmee ik samenwerk.

Neem contact op!

 Dan bespreken we alle mogelijkheden.

Oplossen

Software ontwikkeling

Opleiden